Crima din Aleea Căminelor. Droguri, alcool, petreceri cu minore și un tată lăsat să moară în agonie!

0

Droguri, alcool, petreceri cu minore și un tată care a fost înjunghiat de zece ori cu un cuțit de propriul fiu de 16 ani și jumătate, lăsat să agonize până și-a dat ultima suflare și, apoi, acoperit cu o pătură și mai multe haine sunt doar o parte din scenele terifiante care s-au petrecut în casa de pe Aleea Căminelor în care omul de afaceri Cornel Diaconescu a sfârșit în urma crimei care a zguduit Piteștiul și întreaga țară.

Înjunghiat de zece ori de propriul fiu

Un bătrân de 78 ani și-a găsit sfârșitul la începutul săptămânii trecute chiar de mâna fiului său de doar 16 ani și jumătate. Crima care a oripilat comunitatea piteșteană a fost ascunsă aproape o săptămână, până în momentul în care mama agresorului ar fi venit la locuința bărbatului după ce ar fi vorbit la telefon cu agresorul și i-ar fi spus că a avut o altercație cu tatăl său.

Din primele cercetări și declarații ale criminalului, se pare că bătrânul i-ar fi reproșat în noaptea de duminică spre luni că are un anturaj care l-a schimbat radical în ultima perioadă, iar tânărul nemulțumit de faptul că i s-a cerut să revină cu picioarele pe pământ pentru a nu avea probleme în viitor, ar fi pus mâna pe un cuțit și ar fi început să îl lovească pe propriu tată de nu mai puțin de zece ori în mai multe zone ale corpului.

„Nu a explicat un eveniment anume din viața lui, ci au fost certuri care au degenerat între copil și părinte. Certurile nu au pornit de la faptul că se droga, ci, pur și simplu din cauză că minorul își schimbate comportamentul în ultima perioadă și părinții erau îngrijorați” a declarat Laurențiu Palaghia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Decesul nu a survenit imediat, ci, bătrânul, căzut secerat la pământ, a agonizat ceva timp până a murit. Potrivit anchetatorilor, nu se cunoaște exact dacă a durat o oră sau zece, cert este că loviturile de cuțit au fost fatale în cele din urmă.

„Din primele concluzii, decesul nu a survenit imediat. Nu putem să precizăm la câte ore sau minute după s-a întâmplat” a mai precizat Laurențiu Palaghia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. De asemenea, după repetatele înjunghieri, se pare că bărbatul ar mai fi avut o mică șansă să fie salvat, dar doar medicii legiști ar putea să se pronunțe asupra acestui aspect, a mai spus Palaghia.

Și-a chemat prietenii să petreacă cu tatăl mort în bucătărie

Bătrânul își dăduse ultima suflare și zăcea inert în bucătăria open space, a casei de pe Aleea Căminelor, acoperit cu diverse materiale textile. Drogurile, alcoolul și muzica nu au lipsit, chiar dacă tatăl criminalului era în casă, mai mulți tineri trecând pragul pentru a fuma „o iarbă” sau pentru a lua alte substanțe interzise, susțin sursele noastre. Nu este exclus ca în această perioadă de patru zile, de la comiterea crimei până la descoperirea cadavrului, să fi participat și persoane minore, în afară de criminal, la petrecere.

„Nu există elemente care să confirme că ar fi fost alte persoane prezente în acea locuință în afară de victimă și agresor. Conform declarației lui și a altor persoane audiate în cauza, fiind vorba despre cel puțin zece martori, da, au avut loc petreceri, dar fără ca ceilalți participanți să știe despre prezența cadavrului. Cadravulnu era vizibil, așa cum a fost găsit și la cercetarea la fața locului și de primele persoane din partea autorităților care au pătruns în locuință. A rămas câteva zile apoi” a mai spus prim-procurorul argeșean.

De la o presimțire sumbră, la o crimă

Mama criminalului, recent întoarsă din străinătate, a avut o presimțire sumbră după ce ar fi vorbit cu acesta, iar în toiul nopții a mers la locuința unde locuia tatăl copilului lor. A bătut la ușă minute în șir, iar în momentul în care nu a răspuns nimeni, aceasta a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat pompierii și oamenii legii.

Ușa a fost spartă și a fost făcută descoperirea tragică: bărbatul acoperit de pături și haine a fost găsit fără suflare și în putrefacție. În acel moment, femeia le-a spus anchetatorilor că a avut o discuție cu fiul ei și al victimei, dar situația a fost prezentată prin simplul fapt că băiatul ar fi avut doar un conflict cu tatăl său.

„Minorul îi spusese mamei, dar nu i-a spus ceea ce s-a întâmplat. A atenuat gravitatea situației, dat i-a spus cât ca aceasta fie îngrijorată” a mai adăugat Palaghia.

Drogurile lăsate la vedere. Băiatul „săltat” sub influență

Criminaliștii au continuat cercetările în imobilul de pe strada Aleea Căminelor, unde, într-o cameră au găsit mai multe stupefiante. Din informațiile pe care le deținem, nu ar fi vorba de droguri de mare risc, ci de anumite etnobotanice care nu ies în analizele de sânge.

Ulterior, pentru a afla mai multe informații despre cumplita crimă, oamenii legii au plecat pe urmele fiului victimei, pe care l-au găsit într-o parcare la aproximativ trei kilometri de locul faptei. Nu se știe momentan dacă minorul ar fi fost la volan, dar, în momentul în care a fost găsit, acesta era într-o stare de euforie. Consumase substanțe interzise.

Dus la Spitalul de Pediatrie, acestuia i s-au făcut analize de sânge, dar nimic nu a ieșit pozitiv. În schimb, minorul era în sevraj. După ce a fost pus „pe picioare” de medici, acesta a fost dus la audieri, unde inițial, nu a recunoscut fapta comisă. După mai bine de o zi de întrebări, criminalul de doar 16 ani și jumătate a recunoscut fapta.

De la suspect, la autor

În timp ce era la audieri, criminaliștii au verificat și mașina cu care plecase de la locul faptei. Momentan nu se știe dacă el ar fi condus autoturismul, dar după orele de audieri a povestit ceea ce s-a întâmplat. A fost reținut pentru 24 ore, iar astăzi, judecătorii au decis să îl trimită 30 de zile în spatele gratiilor.

„În cursul serii de 03 martie 2023, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, examinării autoturimului victimei, constatărilor medico-legale, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a omorului), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore. Faţă de victima identificată, inculpatul, în vârstă de 16 ani şi 6 luni, elev în clasa a X-a la un liceu din Piteşti, avea calitatea de fiu. În cursul zilei de azi, 4 martie 2023, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive” transmitea seara trecută PT Argeș.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata