Criză de antibiotice în farmacii! Ce spun autoritățile?

O nouă criză în farmaciile din România, de această dată la antibiotice. De săptămâni bune farmaciștii spun că nu își pot desfășura activitatea și nu pot asigura medicația la populație în astfel de condiții. Producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze pentru că, spun farmaciștii, prețul mic de la noi i-ar dezavantaja. Agenția Națională a Medicamentului a anunțat recent că încearcă să lămurească această situație.

Între timp, însă, oamenii se plimbă de la o farmacie la alta ca să găsească antibioticele prescrise de medici. „Antibioticul nu se găsește. Nici la adulți, nici la copii.”, este răspunsul cel mai des întâlnit în ultima perioadă în farmaciile din țara noastră.

„Din păcate ne confruntăm cu o lipsă tot mai mare de antibiotice atât sub formă de comprimate cât și varianta de suspensie pentru copii. Le primim dimineața și după-masa nu mai avem stoc. Nici în depozite nu mai există stocuri, deși farmaciștii fac cereri în mod constant. Lipsesc deja prea multe și ne este foarte greu să lucrăm în aceste condiții și să asigurăm medicația la populație.”

Și Agenția Națională a Medicamentului încearcă să afle care este cauza problemei.

„În ceea ce privește medicamentele pe bază de amoxicilină/acid clavulanic, Agenția a luat legătura cu deținătorii de autorizație de punere pe piață. Aceștia ne-au comunicat că nu există nicio discontinuitate, până în acest moment. Într-adevăr, cantitățile existente  sunt relativ mici. Vom solicita în cel mai scurt timp deținătorilor de autorizații de punere pe piață informații complete despre calendarul livrărilor din perioada următoare.”

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.