Criză de medicamente în farmacii continuă! Ce spun autoritățile!

0

Criză de medicamente în farmaciile din România de mai bine de două luni, în plin val al virozelor și al gripei. Oamenii sunt disperați pentru că nu mai găsesc siropuri pentru copii sau clasicele antibiotice pentru adulţi. De asemenea, siropurile de copii pentru răceală pe bază de paracetamol sau ibuprofen se găsesc cu mare dificultate sau deloc.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: SOȚ ȘI SOȚIE, OMORÂȚI DE O TÂNĂRĂ DE 22 ANI FĂRĂ PERMIS!

Deși ministerul Sănătăţii a anunţat că opreşte exportul pentru nouă antibiotice, dar şi pentru unele antitermice destinate copiilor, acestea măsură nu a schimbat momentan situaţia din farmacii.

„Noi nu am simţit încă această măsură, nu au ajuns încă la noi efectele acestei măsuri. Încă avem deficit în a achiziţiona antitermice, antibiotice, mai ales cel pentru copii lipsesc. Au înceout să lipsească şi cele pentru adulţi.”, transmit farmaciștii.

„Primim aceleaşi promisiuni că în cursul săptămânii viitoare că vom primi medicamente, vom vedea. Panadolul Sirop nu se găseşte la noi cel puţin,  nu se mai găsesc nici supozitoarele cu paracetamol.”, a adăugat o altă farmacistă.

„Problema sunt importurile, nu sunt exporturile, mai degrabă într-o situaţie de criză, dacă tot vorbim de importuri restrânse la importul actual o vedem ca reglementarea importului paralel. Problema este acum la nivel de agenţie europenă a meicamentului. Amoxacilina, într-adevăr, lipseşte la nivel european.”, a susţinut  Coralia Kreyer, reprezentant ADEM.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata