Criză de medicamente pentru copii! Avertismentul farmaciștilor!

0

Deși în România numărul cazurilor de COVID crește de la o zi la alta, în farmacii lipsesc foarte multe medicamente pentru copii, în special antibioticele și antiinflamatoarele. Producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze, spun farmaciștii, din cauza că prețul mic de la noi i-ar dezavantaja.

Unele medicamente nu se mai găsesc nici în depozite de aproape un an de zile. Şi cum rețetele sunt prescrise doar de medici şi trebuie respectate cu strictețe, înlocuitorii nu prea ajută. În unele farmacii, antibioticele vin dimineața şi până după amiază nu se mai găsesc.

„Aproape de un de zile ne confruntăm cu o lipsă de antibiotice pentru copii, unele au dispărut, unele nu au mai apărut. Din păcate, părinţii sunt cei care aleargă din farmacie în farmacie şi caută acest antibiotic, noi le spunem să ia legătura cu medicul, să găsească variante din aceeași clasă şi să-l schimbe cu ce mai este în ţară. De asemenea, au fost probleme la antiinflamatoare suspensie, acolo într-adevăr avem variante fiind paracetamol sau ibuprofen de la alte firme sau supozitoare pentru copii mici.”, declară farmaciștii.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata