CS Viitorul Piteşti asigură continuitatea handbalului argeşean

Când iniţiatorii proiectului „CS Viitorul Piteşti” au pus bazele acestui club în urmă cu aproape doi ani şi jumătate, poate că nimeni nu se aştepta ca rezultatele să apară atât de repede. Şi totuşi, la doar 8 luni de la formarea unui prim lot competitiv de copii, înscris în competiţia judeţeană de handbal pentru Juniori 4, CS Viitorul Piteşti a jucat primul său turneu final de nivel naţional, în acest an la Turda. „Suntem un club independent, susţinut în totalitate din fonduri private”, a ţinut să precizeze Iulian Molea, vicepreşedinte la Viitorul Piteşti. „Cu toate acestea, suntem ajutaţi din plin la capitolele organizare şi logistică, în primul rând de doamna director de la Şcoala 4, Adriana Ion, acolo unde copiii noştri se antrenează. De asemenea, domnul Laurenţiu Achimescu, şeful Direcţiei pentru Sport şi Tineret Argeş, ne-a ajutat cu tot ce s-a putut când a fost vorba de participarea la anumite turnee, pentru care le mulţumim”, a mai spus Iulian Molea. El a mai subliniat faptul că clubul a beneficiat şi de ajutor din partea mediului de afaceri, Daniel Dragomir numărându-se printre cei care i-au sprijinit pe copii.
Primul club piteştean care dă doi jucători la Lotul Naţional
Una dintre performanţele cele mai marcante ale CS Viitorul Piteşti este şi faptul că deja doi tineri jucători au fost convocaţi la Lotul Naţional şi sunt în pregătire la Centrul de Excelenţă pentru Handbal masculin de la Sighişoara. „Da, este vorba despre Teodor Mihai şi Adrian Călina, doi tineri care au muncit şi au reuşit performanţa să-şi continue pregătirea alături de cei mai buni”, a declarat Dan Burcea, antrenorul principal de la Viitorul Piteşti. „Din câte ştiu eu, în ultimii 20 de ani, Piteştiul nu a mai avut doi jucători simultan la Lot (Naţional n.r.)”, a subliniat Burcea.
Juniorii 3 şi Juniorii 4 au început pregătirea intensivă pentru campionat
În prezent, la Şcoala 4 din Piteşti, antrenorul Dan Burcea pregăteşte două grupe de tineri handbalişti. Este vorba despre grupa cu care va începe campionatul judeţean la Junior 3 şi cea de jucători care se încadrează la Juniori 4. „La grupa de Juniori 3 avem, în mare parte, jucătorii care până acum au jucat pentru Juniori 4. Sperăm să atingem forma maximă la începerea campionatului, în 23 octombrie, şi să continuăm cu rezultate bune, care să ne ducă, din nou, la turneul final”, mărturiseşte Dan Burcea. „Cât despre cei mai mici, adică grupa de Juniori 4, acum încercăm să ne definitivăm lotul, pentru că mai avem nevoie de jucători. Şi cu ei sper să mergem cât mai departe, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut la Turda”, a mai spus antrenorul principal de la CS Viitorul Piteşti, Dan Burcea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.