CSM Universitatea Piteşti s-a impus la şase goluri

SC Argeş Muntenia – SCM Universitatea Piteşti 18 – 24 (9 – 14)
După 14 ani în care Piteştiul n-a avut echipă feminină de handbal senioare, acum are două: Muntenia, echipă privată a omului de afaceri Grigore, soţul jucătoarei Virginia Grigore, fostă Costea, şi SCM Universitatea, echipa Primăriei şi a Universităţii. Programul competiţional a făcut ca cele două echipe să se întâlnească în prima etapă a campionatului din cel de-al doilea eşalon handbalistic al ţării. Şi a fost un derby pe care SCM Universitatea l-a dominat, conducând în permanenţă pe tabela de marcaj, impunându-se în final la şase goluri diferenţă: 24 – 18.
SCM Universitatea Piteşti a câştigat mai lejer decât o arată scorul
Începutul partidei a fost echilibrat: 4 – 5 în minutul 12, după care echipa pregătită de trioul Mihăilă – Neagu – Gheţi, s-a desprins decisiv, 6 – 11 în minutul 21 şi 9 – 14 la pauză. În minutul 43 a fost cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj, 20 – 10 pentru Universitatea. Argeş Muntenia a profitat de faptul că echipa lui Mihăilă a lăsat-o mai moale şi s-a apropiat în minutul 51 la 17 – 21 şi 18 – 22 cu patru minute înainte de final.
Patru jucătoare au făcut diferenţa
Diferenţa în acest derby piteştean a fost făcută de apărarea Universităţii, în care Stăncuţa Guiu şi-a demonstrat valoarea de portar de Liga Naţională, dar mai ales de acela patru jucătoare aduse la SCM Universitatea de Paul Mihăilă: Roxana Cherescu, cea mai bună jucătoare de pe teren, Udrea, Lopătaru şi Popa. Senzaţia majorităţii celor peste 300 de spectatori prezenţi la meciul din Sala Sporturilor „Trivale” a fost că fetele de la Universitatea n-au vrut să câştige la diferenţă prea mare de goluri.
Elena Moise şi-a primit banii în avans: 9.000 de lei pe trei luni
Argeş Muntenia este antrenată de Nadina Dumitru, fostă Nedelcu, cea mai bună handbalistă pe care a dat-o CSS Piteşti în urmă cu 20 de ani. La echipa Muntenia joacă multe handbaliste, care în urmă cu 15 ani erau junioare la CSS Piteşti, dar şi Elena Moise, fostă Iorgu, de la Rapid Bucureşti, jucătoare în vârstă de 37 de ani, care în meciul de duminică a fost golghetera echipei sale cu şase reuşite. Elena Moise a semnat un contract cu Muntenia Piteşti şi a primit pentru următoarele trei luni 9.000 de lei.
La 45 de ani joacă precum la 20!!! Bravo, Virgi!
La echipa patronată de inginerul Grigore, Virginia Grigore este jucătoarea în jurul căreia se construieşte întreg  jocul. Interesant este însă alt aspect: „Virgi” are 45 de ani, dar are aceeaşi vitalitate, forţă şi capacitate de efort ca la 20!!! Incredibil… Pentru tot ce face acum Virginia Grigore, tot respectul şi consideraţiunea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.