Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie? Anunțul ministrului Muncii!

0

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a declarat recent că, în momentul de față, se lucrează la un program de măsuri sociale pentru iarna următoare, având ca obiectiv creșterea pensiilor și a salariilor. Ministrul a precizat că este necasar ca, începând cu 1 ianuarie, pensiile să crească cu minim 10%. De asemenea, acesta a precizat că este necesar să crească și salariile.

 „Va fi un program de măsuri sociale. Am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European.

Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, respectiv, să fie 60% din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut. Discuţiile preliminare din cadrul Comisiei de Dialog Social vor fi translatate în cadrul Comitetului Naţional Tripartit, acolo unde toţi miniştrii vom discuta cu mediul de afaceri, dar şi cu sindicatele, pentru o creştere a salariului minim care să se întâmple de la 1 ianuarie. Noi ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu ne dorim să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat până la sfârşitul anului.”, a anunțat recent ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata