Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie? Marcel Ciolacu: „Nu toate pensiile cresc cu acelaşi procent.”

0

După lungi discuții în coaliție, se pare că guvernanții au decis procentul cu care vor fi mărite pensiile. Astfel, se pare că, de la 1 ianuarie, pensiile românilor nu vor creşte toate cu acelaşi procent, mai ales cele mici. Anunțul a fost făcut recent de  preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Sunt în România pensii de 1.500 de lei, de 1.800 de lei. La acestea trebuie o mărire procentuală mai mare. Pensiile mari cresc cu o sumă mai mică, cele mici cu o sumă mai mare. Pensiile militare nu intră în categoria pensiilor speciale.”, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a vorbit de creşterea diferenţiată a pensiilor, el susţinând că la pensiile speciale doar partea de contributivitate ar urma a fi majorată, în timp ce pentru pensiile mici procentul de majorare să fie mai mare.

„Sunt ferm convins, eu nu am văzut încă de la interministerială, care sunt soluţiile pentru a se închide această discuţie. Pe 31 decembrie se închide discuţia cu pensiile speciale. Mărirea punctului de pensie se discutăm întotdeauna în zona de contribuţie.”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata