Cu cazierul plin de infracțiuni a făcut-o lată! Opt acuzații dintr-un foc!

0

Cu un cazier plin de nereguli, cu permisul suspendat din 2014 pentru vătămare corporală din culpă, cu folosirea unui permis fals pentru a obține o cartelă de tahograf și un accident în care au fost rănite mai multe persoane se poate „lăuda” un bărbat din comuna Albota care a fost reținut în cursul zilei de vineri. Din prinele informații, se pare că acesta ar fi pierdut controlul volanului și a lovit un cap de pod din fața unei gospodării din comuna argeșeană Albota, iar în urma impactului doi bărbați au suferit mai multe leziuni grave, dar pentru a-l scăpa pe argeșeanul cu multiple infracțiuni la activ au decis să meargă acasă.

După demararea de către oamenii legii a cercetărilor, victimele accidentului și soția bărbatului au declarat în fals că acesta nu era la volan, doar pentru a-l scăpa de probleme. Mai exact, toți cei implicați în evenimentul rutier au declarat că soția șoferului vinovat se afla la volan, dar cercetările au demostrat contrariul.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței care a discpus punerea acestuia sub control judiciar. De asemenea, soția, victimele accidentului vor fi cercetate în cadrul unui dosar penal pentru , fals în declarații, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

„În ziua de 03 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, părăsirea locului accidentului, vătămare corporală din culpă, modificarea locului accidentului, fals în declarații, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și favorizarea făptuitorului, și au reținut un bărbat de 42 de ani, din Albota.

Din cercetări s-a stabilit că în luna ianuarie 2022, cel în cauză, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce anulat, ar fi produs un accident rutier, în urma căruia doi bărbați, pasageri în autoturism, au fost răniți și ar fi părăsit locul producerii evenimentului, fără încuviințarea polițiștilor.

Ulterior, atât persoanele implicate, cât și rude ale bărbatului, ar fi declarat, contrar realității, că accidentul ar fi fost produs de o altă persoană și că s-ar fi soldat doar cu pagube materiale. De asemenea, autovehiculul ar fi fost ridicat de la locul producerii evenimentului, fără acordul polițiștilor, modificându-se, astfel, locul producerii accidentului.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în luna ianuarie 2019, bărbatul s-ar fi prezentat la sediul unei instituții publice, unde ar fi completat și ar fi depus o cerere pentru eliberarea unei cartele tahografice, pentru conducător auto, prezentând, în acest sens, copia unui permis de conducere auto ce îi fusese anulat, determinând întocmirea și eliberarea, în mod fals, fără vinovăție, de către funcționarii publici a cartelei tahografice.

De asemenea, tot în luna ianuarie 2022, la aceeași instituție publică, bărbatul ar fi completat și ar fi depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de pregătire profesională, prezentând, în acest sens, copia unui permis de conducere auto, aparent eliberat pe numele său, document care nu corespunde realității, fiind întocmit în fals, determinând astfel, întocmirea și eliberarea, în mod fals, fără vinovăție, de către funcționarii publici, a certificatului de competență profesională.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile” transmite IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata