Cu haznaua vecinilor în grădină

Două surori deţin o parcelă de pământ situată pe strada Ştefan cel Mare, undeva la graniţa Câmpulungului, cu comuna Valea Mare Pravăţ. De curând s-au trezit cu o ditamai groapa săpată de un vecin, cu destinaţia de hazna. Femeile au făcut plângere la Poliţie pentru că altfel nu s-au putut înţelege cu cel care le-a încălcat proprietatea.

Scurgerea din curtea vecinului trece pe la ele prin grădină
Pe Eugenia şi Emilia Calangiu gestul vecinului lor le-a surprins în mod neplăcut atunci când s-au trezit în grădina lor cu o groapă adâncă de 2 metri. Primul lor gând a fost acela să meargă la vecin pentru a-i cere explicaţii. Mihai Manole a recunoscut că fiul său a făcut groapa cu un excavator, pentru ca apa din curtea lor să se poată scurge acolo. Le-a argumentat că a recurs la acest gest pentru că scurgerea este făcută încă de pe vremea fostului CAP şi i s-a părut normal să facă şi o hazna. Văzând că nu au cu cine se înţelege, femeile s-au orientat către oamenii legii pentru a rezolva problema. Au dat telefon la 112 şi la faţa locului a ajuns un echipaj al Poliţiei Municipale.
Obligat să astupe groapa
„Am chemat Poliţia, pentru că nu se mai poate aşa. Scurgerea este aici încă de pe timpul CAP-ului, băgaseră ei un burlan. Noi am luat pământul înapoi şi scurgerea a rămas tot pe la noi prin grădină. Au băut vacile de aici şi s-au îmbolnăvit. Au vrut să facă o fosă septică şi au făcut groapa aceasta, fără să ne întrebe şi pe noi dacă suntem de acord. Păi cum să fiu de acord să am o asemenea groapă în grădină şi plină de mizerie?! Nu mă interesează pe mine cum a fost înainte“, ne-a declarat Eugenia Calangiu. De cealaltă parte, bărbatul a promis că se va îndrepta greşeala şi nimeni nu trebuie să aibă de suferit. „Astupăm groapa care s-a făcut şi cu scurgerea, ne ducem la Primărie, ca să ne spună unde putem să o facem. Până diseară o să fie astupată. Cât de curând o să se rezolve problema”, a declarat Mihai Manole. Pentru oamenii legii situaţia era destul de clară, s-a încălcat proprietatea şi făptaşul trebuie să plătească pentru asta şi mai ales, să îşi îndrepte greşeala. „O să aducă un excavator ca să astupe groapa. O să îi punem în vedere domnului să nu mai intre în grădină. Trebuie să meargă la primărie şi să decidă unde poate să facă canalizarea, dar, în orice caz, nu în această grădină”, spunea agentul venit să rezolve conflictul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.