Cum a fost posibil atacul unor șacali în Pitești? Explicația DSVSA Argeș!

0

Numai puțin de 16 oi au fost atacate și ucise de mai mulți șacali noaptea trecută într-un cartier din Pitești, unde există o exploatație cu 150 de ovine. Este vorba despre o stână de oi aflată în zona Turcești și unde, până acum, potrivit informațiilor pe care le avem nu s-a mai întâmplat o astfel de situație. Cu toate acestea, specialiști ai DSVSA Argeș aveau informații clare privind creșterea numărului de șacali de circa un an. Prezența acestor animale sălbatice a fost sesizată mai ales în zona de Sud a județului, unde. diverși primari au anunțat DSVSA și fondurile de vânătoare.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! UN CĂLUGĂR SIHASTRU A VRUT SĂ VIOLEZE O ENORIAȘĂ!

Explicația înmulțirii acestor prădători este simplă, potrivit directorului DSVSA Argeș, Sorin Sorescu: „Când crește prada, cresc prădătorii. A crescut numărul de vulpi, a crescut și numărul de șacali”. Șacalii se hrănesc cu vulpi, iepuri și alte animale sălbatice mici, dar tot devin extrem de periculoși și pot ataca, așa cum s-a întâmplat în acest caz, stâna de oi.

Potrivit lui Sorescu, ANSVSA și Ministerul Mediului analizează creșterea cotei de vânătoare la nivel național a șacalilor, astfel încât înmulțirea lor să poată fi controlată. Până acum, era aprobat spre vânătoare un număr de 2000 de șacali și vulpi la nivel național, respectiv 50 pe județul Argeș. De asemenea, de două ori pe an, erau vânate câte 130 vulpi a nivel județean. Se caută deja soluții pentru reducerea numărului de vulpi care atrag, practic, apariția șacalilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata