Cum afli dacă lucrezi la o firmă cu datorii? ANAF a publicat „lista neagră”

Ca o noutate, ANAF a anunțat recent căangajații  pot afla dacă firma la care lucrează are datorii sau urmează să dea faliment. Concret, firmele care nu și-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în trimestrul I din anul 2022 sunt puse pe ”lista neagră” a ANAF.

„Organele fiscale au obligația de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice și juridice care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații. Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare și cuprinde obligațiile fiscale restante la sfârșitul trimestrului și neachitate la data publicării listei, al căror plafon se stabilește astfel:

  • în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin ordin al președintelui A.N.A.F.
  • în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotărâre a consiliului local.”, se arată în lege.

Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

  • 100.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
  •  50.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
  •  10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
  •  1.500 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”.

Pentru a căuta pe listă  DETALII AICI o anumită companie este necesar să scrieți în câmpul ”Denumire” din josul paginii, apoi să scrieți în următorul câmp codul format din litere si cifre care vă este afișat.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.