Cum fac supermarketurile economie la curent! Vor fi afectați clienții?

0

Supermarketurile anunță că reduc temperatura din magazine, pentru a economisi energie.Profi desfășoară și un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pentru mai multe magazine. Conform companiei, proiectul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine, după ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții. „În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență,” a declarat Gaetan Pacton, director general Profi, conform economedia.ro.

Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie. În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Lidl va închide magazinele mai devreme pentru a face economie la curent

Hipermarketurile din ţara noastră iau primele măsuri in criza energiei. Lidl este primul care anunţă că va închide magazinele mai devreme pentru a face economii, programul se modifică cu 2 ore. Mai mult, Ikea, Kaufland si Lidl şi-au închis parcurile de încărcare gratis pentru maşinile electrice.

Magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai târziu față de programul actual, și se vor închide cu o oră mai devreme, cel puțin de luni până vineri, pentru ca în weekend să se deschidă cu 30 de minute mai târziu și să fie închise cu 2 ore mai devreme decât în acest moment.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata