Cum pot transforma ţesăturile de poliester şi vâscoză în prieteni

0

Dacă vorbim de materiale populare în industria textilă, cu siguranţă facem referire la poliester şi vâscoză.

Cele două ţesături și-au găsit uşor locul în marile fabrici textile, însă sunt utilizate cu succes şi în ateliere mici sau proiecte personale.

Dacă vorbim de poliester rezistent, vorbim de varietate, rezistență, flexibilitate şi accesibilitate. Textile din poliester au aplicabilitate ridicată şi pot fi utilizate în realizarea articolelor home – deco, pentru realizarea lenjeriilor de pat dar şi pentru fabricarea hainelor. Avantajele minunate ale poliesterului nu se limitează la cele menționate, se poate spune că acesta este vedetă în atelierele mici de haine, este utilizat pentru realizarea hainelor şi a costumelor pentru copii şi adulţi şi este accesibil.

Pandemia ţi-a dat de furcă şi vrei să te reorganizezi, să îţi reorientezi cariera? O idee genială, cu un plan bine pus la punct şi poliester maleabil, te poţi apuca de treabă. Fie că vrei să creezi decoraţiuni, să te focusezi pe realizarea de fețe de mese şi accesorii pentru servirea mesei ori vrei să încerci şansă în realizarea costumelor de petrecere acum este şansa ta. Ai descoperit că ai un talent aparte în realizarea papioanelor şi a cravatelor pentru ținute business, ori că te pricepi să creezi broşe şi alte accesorii manuale, acest material îţi oferă posibilitatea să te apuci de treabă. Este foarte variat din punct de vedere coloristic şi al imprimeurilor, așa că ai numeroase opțiuni cu investiţii reduse.

Vâscoza rezistentă este o altă ţesătură cu proprietăţi deosebite, care te poate ajuta să îţi împlineşti visul în antreprenoriat. Moale, catifelată, plăcută la atingere, prietenoasă, ţesătura de vâscoză parcă abia aşteaptă să fie transformată în obiecte vestimentare şi accesorii  cu stil. Dacă pasiunea ta sunt accesoriile poţi exploata acest segment. Un atelier de realizare de genţi de plajă sau rucsacuri uşoare poate fi reţeta ta de succes.

De reţinut

  • Vâscoza şi poliesterul sunt fibre populare.
  • Materialele au proprietăți deosebite.
  • Sunt soluțiile de început perfecte, când vrei să schimbi cariera.
  • Sunt accesibile şi variate din punct de vedere al texturii şi din punct de vedere cromatic.

Sursa de imagine:
Gorodenkoff / Shutterstock.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata