Cum s-au împărțit banii de la Consiliul Județean! Nicolescu i-a dat lui Boțârcă peste un milion de lei

Bugetul Consiliului Județean pe anul 2014 este unul mai mic cu aproximativ 20 de milioane lei față de cel precedent, fapt ce demonstrează că autoritățile centrale nu îl mai agrează la fel de bine pe președintele CJ Constantin Nicolescu. În acest an, Argeșul are un venit de 243.950.000 lei (față de 263.671.000 lei anul trecut), din care 85 milioane lei provin din TVA. Același lucru s-a întâmplat și la nivelul județului Argeș, unde primăriile au primit bani pentru plata arieratelor și pentru proiectele în derulare în funcție de relațiile personale ale primarilor cu Nicolescu. De exemplu, Gheorghiță Boțârcă (PSD), primarul orașului Topoloveni a primit peste un milion de lei, iar Primăria Mărăcineni (PPDD), a primit puțin peste 65.000 de lei.

Boțârcă: „Banii nu sunt niciodată de ajuns!”

Primăria Topoloveni deține în acest an primul loc în topul sumelor primite de la Consiliul Județean Argeș. Primarul Gheorghiță Boțârcă va avea la dispoziție peste un milion de lei pentru a termina proiectele deja începute, sumă care acoperă mai mult decât suficient costul acestora. Contactat telefonic, edilul a refuzat să dea orice detaliu despre proiectele care sunt în prezent în derulare și cu toate că primăria pe care o conduce a primit cea mai mare sumă din Argeș, acesta s-a declarat nemulțumit. „Banii nu sunt niciodată de ajuns!” a spus primarul.

Curtea de Argeș a primit bani doar pentru servicii

Primăria Curtea de Argeș a primit suma de 158.000 lei, la fel ca și anul trecut. Conform primarului Nicolae Diaconu, această sumă reprezintă „doar partea de contribuție pentru managementul deșeurilor și pentru Serviciul de Evidență a Populației. Proiectele pe care le-am început sunt finanțate strict de Consiliul Local și din fonduri europene, fără aportul Consiliului Județean Argeș”. Edilul a mai declarat că această situație nu s-a întâmplat doar acum, ci dăinuie de mai mulți ani. „Nicodată nu am primit cât am cerut, iar în acest an ne așteptam să se întâmple la fel” a mai spus Diaconu.

Relațiile reci dintre Pendiuc și Nicolescu se reflectă și în suma de 161.000 lei primită în acest an de Primăria Pitești. Edilul Piteștiului a afirmat că este deja o obişnuinţă ca fondurile primite de la Consiliul Județean să fie insuficiente. Pendiuc a mai criticat și modul prin care s-a luat hotărârea fiind de părere că „este o problemă: văd că au primit bani localităţi unde sunt arierate, datorii, lucrări începute şi neterminate şi care poate nu mai sunt utile. Oare acesta trebuie să fie criteriul pentru a primi fonduri – să fi indisciplinat financiar?”.

Cei mai puțini bani au ajuns la Mărăcineni

Primăria Mărăcineni deține recordul la cea mai mică sumă primită de la instituția condusă de Nicolescu, respectiv 67.000 lei. Edilul Nicolae Dascălu (PP-DD) la momentul contactării nu era în cunoștință de cauză despre suma pe care o va primi de la Consiliul Județean, iar în momentul aflării deciziei a glumit spunând „ne-a dat o sumă așa mică pentru că suntem o comună bogată”. Cât despre proiectele pe care le are în derulare, primarul a refuzat să vorbească.

Doar trei primării cu arierate

Doar trei primării mai înregistrează în momentul de față arierate, acestea fiind Cotmeana cu 113.000 lei, comuna Tigveni – 31.000 lei și Costești – 11.000. Sumele primite de la CJ sunt mai mult decât suficiente pentru a putea stinge datoriile.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.