Cum și cât mâncăm din preparatele tradiționale fără a avea probleme! Recomandările nutriționistul Mihaela Bilic!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit recent despre porțiile corecte pe care le putem consuma din preparatele de sărbători, pentru a nu ne îngrășa și a nu avea probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI: SE IEFTINEȘTE ASIGURAREA AUTO OBLIGATORIE ÎN 2024? AFLĂ PENTRU CINE!

Mihaela Bilic spune că, pentru zilele de sărbătoare, porțiile recomandate sunt următoarele:

  • „Patru bucăți de sarmale (280 de calorii ) cu o lingură de varză și o felie de mămăligă (de mărimea unei felii de pâine sau a unei palme. Mămăliga și pâinea au circa 80 de calorii/felie);
  • 150 grame de friptură (circa 250 de calorii);
  • Patru cârnăciori de mărimea degetului mare (circa 350 calorii) cu trei linguri de garnitură – piure de cartofi (80 calorii);
  • Două polonice de ciorbă, adică un bol cu diametrul de 15 cm (250 calorii) și o felie de pâine;
  • Trei linguri salata boeuf (1 lingură de 40 g = 100 calorii). Atenție la ce calorii mai adăugăm când mâncăm salata;
  • O felie groasă cât un deget de cozonac (300 de calorii)
  • 50 grame tobă, adică ½ din palmă (150 calorii) cu o felie de pâine;
  • Un castron cu diametrul de 15 cm de piftie (un bol de 200 g = 20 calorii) cu o felie de pâine”, a declarat recent Mihaela Bilic.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.