Cum va fi vremea în octombrie? Avertizare ANM de ultim moment!

0

E vară în toată regula, acum, pe final de septembrie, cu temperaturi și de 34 de grade Celsius, dar peste câteva zile, vremea se schimbă radical. De duminică, se arată toamna, încep ploile şi descărcările electrice, iar mercurul în termometre va scădea.

Vom atinge foarte probabil și temperaturi de 34 de grade, oricum vor fi destul de multe valori peste 30 de grade în partea de sud-est a teritoriului, respectiv în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei și prin sudul Moldovei.

De când se răcește?

Dar acest pasaj este de scurtă durată, pentru că se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone.  Răcirea va fi mai lentă în partea de sud-est a țării. Va fi un weekend împărțit în două.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata