Cum va fi vremea în octombrie! Temperaturi surpiză anunțate de meteorologi!

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis recent o nouă averitzare meteo pentru luna octombrie. Meteorologii au anunțat că în timpul zilei vremea va fi caldă, însă nopțile vor fi din ce în ce mai reci, în majoritatea zonelor ţării va apărea fenomenul de brumă. De asemenea, aceștia au anunțat că, din cauza pătrunderii unor mase de aer tropical pe teritoriul ţării, în unele zile din octombrie se mai pot înregistra temperaturi maxime estivale ce depăşesc 35-38 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru luna octombrie

Totodată, în săptămâna 3 – 10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice şi la munte, în timp ce în regiunile nordice şi centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

De asemenea, în perioada 10 – 18 octombrie 2022, estimările arată că temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

În săptămâna 17 – 24 octombrie 2022, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile nord-vestice, dar şi uşor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata