Cum verifici online vechimea în muncă! Tot ce trebuie să faci, explicat pas cu pas!

0

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim de pensie. Vestea bună este că de acum o puteti verifica şi online. Concret, pentru a afla ce vechime aveți, trebuie înainte de toate să aveți un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA CĂLINEȘTI ȘI-A TRAS CÂRCIUMĂ! PREFECTURA A LĂSAT-O FĂRĂ!

Pentru a vi-l crea, trebuie să completați un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate. Ulterior, trebuie să printați formularul, pe care va trebui să îl semnați olograf.

Apoi va trebui să faceți un drum până la Casa teritorială de pensii. Acolo, veți merge cu formularul semnat și actul de identitate. Cererea va fi procesată de Casa de Pensii și, după aprobare, veți primi datele de acces, adică numele de utilizator și parola, pe adresa de e-mail specificată în formular.

Odată primite datele, vă veți putea autentifica pe site-ul CNPP. După autentificare, în meniul din stânga al paginii, trebuie să accesați butonul „Datele mele din sistemul public de pensii”.  Persoanele care vor să verifice vechimea în muncă dinainte de aceasta data vor trebui să acceseze secțiunea „Informații din carnetul de muncă”, acolo unde vor trebui, ulterior, să genereze un nou raport actualizat.

După generarea rapoartelor pentru perioadele dorite, acestea vor apărea în contul dumneavoastră, dar va fi nevoie să așteptați 15 minute pentru ca ele să fie disponibile.

Cum verificăm vechimea:

  • cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii
  • formular: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, adresa, actul de identitate
  • prezentare la Casa de pensii
  • autentificare pe site-ul CNPP
  • accesare: „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata