Cumplit! Jandarm găsit mort într-o râpă!  

0

Un jandarm și-a pierdut seara trecută viața după ce a căzut într-o râpă adâncă de zeci de metri în timpul unei drumeții pe munte. Din primele informații, se pare că acesta s-a aventurat cu un coleg, deși condițiile meteo erau nefavorabile, iar la un moment dat a alunecat și a căzut în gol. Prietenul său a coborât imediat după el, dar, din nefericire, impactul a fost atât de puternic încât militarul a murit pe loc.

De asemenea, salvamontiștii nu au putut interveni decât în această dimineață din cauza viscolului puternic. Spre locul tragediei au plecat 11 salvatori montani, iar misiunea lor este una dificilă din cauza vizibilității reduse și a lipsei de informații concrete.

CITEȘTE ȘI: TÂNĂR DE 18 ANI SPULBERAT PE TRECEREA DE PIETONI! SE ZBATE ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE!

„Am fost alertați aseară, în jurul orei 20:00-21:00. În munte este cod galben, viscol de peste 120 km/h. Cel care a fost alături de el ne-a confirmat că a coborât la el și că nu mai prezenta semne vitale. Și atunci am hotărât să intervenim în această dimineață, pe cale terestră. Pentru că avem resursa de zbor alocată, dar vremea încă nu permite survolul cu elicopterul și recuperarea victimei. Dar echipajul este pregătit la Caran-Sebeș și, la prima fereastră care apare și care ne permite să intervenim și cu elicopterul, vom acționa în zona respectivă.

În acest moment sunt 11 savatori montani în teren. Din păcate, aceștia caută în orb, pentru că vizibilitatea este foarte redusă, iar informațiile pe care le-am primit de la cel care a fost la locul evenimentului sunt contradictorii și nu ne oferă indicii exacte.

Și din păcate nici nu putem beneficia de serviciile acestui om (n.r. – colegul jandarmului decedat), pentru că a fost luat de jandarmi și a plecat cu ei acolo, cu altă echipa de căutare, deși responsabilitatea pentru o astfel de acțiune este strict a Salvamontului.

Suntem coordonatori ai acestei acțiuni, răspundem pentru ea, dar din păcate, în teren acum, avem resurse pe care nu le putem coordona și controla și nu știm de ele. Sperăm că nu se va transforma totul într-o tragedie și mai mare, pentru că pe munte este o vreme foarte urâtă, este viscol puternic și vizibilitate redusă” a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata