Cupa Mondială, din nou la Piteşti

„Pepiniera“ de campioni mondiali din Piteşti are din nou rezultate spectaculoase. Marian Popescu şi echipa sa s-au întors săptămâna aceasta cu titlul de campioni mondiali de la competiţiile de aeromodelism desfăşurate în Italia. Atât juniorii, cât şi seniorii, s-au clasat pe primele locuri la aeromodele planoare clasa F1E, la care competitorii români sunt cei mai buni.
Concursul s-a desfăşurat la 1730 m altitudine
Astfel, în perioada 22-24 iunie, piteştenii au participat la două competiţii  în localitatea Bosco Lessini din Italia, localitate aflată la 50 km nord de Verona, două concursuri de Cupă Mondială la aeromodele planoare clasa F1E (Copa primavera şi Volare Lessini).  Aeromodeliştii piteşteni au demonstrat buna pregătire la această  clasă, câştigând ambele competiţii, atât la individual, cât şi pe echipe. Meritul este cu atât mai mare, cu cât la competiţii au participat 39 de sportivi din 6 ţări (Anglia, Franţa, Elveţia, Ungaria, Italia, România) care au format 11 echipe, iar terenul de concurs s-a aflat la o altitudine de 1730 m, cu vânt variabil ca direcţie şi intensitate, la temperaturi de 15-20 grade.
Zorin Văleanu şi Mihnea Niculescu, campioni mondiali
„Şcoala piteşteană de aeromodele rămâne o forţă internaţională în domeniu. Concursurile au fost o bună repetiţie pentru noi în vederea participării la Campionatul European al clasei F1E ce va avea loc între 20-26 august la Turda“, ne-a spus Marian Popescu. Rezultatele sunt următoarele: Primul concurs a fost câştigat de Zorin Văleanu, iar al doilea de Mihnea Niculescu, ambii încă juniori. La seniori, Marian Popescu a obţinut locul II, iar Florian Drăghici locul III. La echipe, juniorii Andrei Anca (locul III individual la juniori), Mihnea Niculescu şi Zorin Văleanu au câştigat prima competiţie (Copa Primavera), iar seniorii Marian Popescu, Florian Drăghici şi Adrian Drăghici, pe cea de-a doua (Volare Lessini). „Duminică plecăm la Salonta, în judeţul Bihor, pentru a participa la Campionatul naţional de zbor liber, cu sportivi juniori şi seniori de la Palatul copiilor, C.S.U. şi Aeroclubul Henri Coandă“, ne-a spus Marian Popescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.