Curtea de Justiție Europeană a repus pe rol procesul unui primar din Argeș! Detalii exclusive!

0

Procesul fostului primar al comunei argeșene Călinești, Nicolae Gavrilescu, condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost repus pe rol de magistrații de la Curtea de Apel Pitești, după ce judecătorii Curții de Justiție a Uniunii Europene au decis că în cazul său nu se aplică prevederile privind prescripția faptelor. De asemenea, instanța argeșeană i-a respins fostului edil cererile pentru efectuarea unor expertize tehnice și contabile în dosarul în care este acuzat că a atribuit un contract „cu dedicație” unui om de afaceri pentru construirea unei baze sportive.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUIREA NOULUI STADION DIN PITEȘTI – BLOCATĂ ÎN INSTANȚĂ! GENTEA: „MI SE PARE CĂ CINEVA VREA SĂ NE ÎNCURCE ȘI NIMIC MAI MULT!”

Respinge cererile de efectuare a probelor cu expertiză tehnică specialitatea construcţii şi cu expertiză contabilă solicitate de apelanţii-inculpaţi Gavrilescu Nicolae şi Arsene George Cătălin. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 februarie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu Minori şi de Familie.

Fostul edil a fost acuzat de procuorii DNA că în perioada 2008 – 2012, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi determinat atribuirea și ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de un om de afaceri din localitatea pe care a condus-o un contract de achiziție publică, având ca obiect lucrări de proiectare și construcție la obiectivul de investiții „Bază Sportivă Multifuncțională model tip 2, satul Vrănești, comuna Călinești, jud. Argeș”.

Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus, către societatea celuilalt inculpat, plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate cât și contravalorii „garanției de bună execuție” care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului. Această conduită ar fi avut drept consecință producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călinești, precum și un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei beneficiare a fondurilor publice. Primăria comunei Călinești s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 175.764 lei.

După mai mulți ani de procese, judecătorii de la Tribunalul Argeș l-au condamnat pe Gavrilescu la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta nu mai are voie timp de trei ani să dețină funcții publice și este obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 120 zile la Primăria Cășinești sau la Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești. Decizia nu a fost una definitivă, iar Gavrilescu a atacat-o cu recurs, astfel încât dosarul a fost preluat de Curtea de Apel Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata