Iată ce decizii se iau dacă apar cazuri de infectare cu COVID-19 în clasă, la copii

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, luni, despre situația în care, după deschiderea școlilor, prevăzută a avea loc la data de 14 septembrie, un elev va fi depistat pozitiv pentru coronavirus.

Ministrul Sănătății a precizat că în această situație, clasa se va închide pentru două săptămâni, iar elevii vor intra în carantină la domiciliu.

“În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale, iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a adăugat Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, ministrul sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.

“Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin, iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal. Suntem într-o pandemie cu coronavirus, toţi ne plângem că nu avem un vaccin. Haideţi atunci pentru ce avem vaccin să îl facem”, a conchis Nelu Tătaru.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.