Dacă ești antreprenor și ai aplicat în cadrul programului IMM AGRI-FOOD, află că Ministerul Antreprenoriatului a dat drumul la plăți!

0
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a anunțat că ministerul a început plățile către firmele care au aplicat în cadrul programului IMM Agri Food – granturi pentru capital de lucru. Din data de 2 noiembrie 2022, beneficiarii sunt invitați să verifice statusul contului de grant.
Peste 3.400 de firme din întreaga țară și un număr important de societăți din județul Argeș au semnat deja contractele de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro. Vineri, primii 1557 beneficiari au primit autorizări de plată, urmând ca în următoarele zile să fie transmise autorizările și către ceilalți beneficiari. Începând cu data de 02.11.2022 Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului invită companiile semnatare să verifice statusul contului de grant.
„Beneficiarii programului IMM AGRI-FOOD își vor primi granturile nerambursabile, în valoare de până la 120.000 euro, începând cu luna noiembrie. Admitem că au fost întârzieri, însă nu din motive care țin de noi. Pentru a vira sumele către antreprenori, după semnarea contractelor, am avut nevoie de 3 elemente, aflate în strânsă legătură: alocare bugetară, dezvoltarea părții de back-office a platformei informatice de către partenerii noștri de la STS, astfel încât să putem desfășura verificările, și derularea propriu-zisă a etapei de verificare. Banii i-am primit în integralitate la rectificarea din luna august, fluxurile pentru IMM Recover au fost definitivate la data de 21 septembrie 2022, moment de la care noi am început verificările, iar acum începem procedura de plată!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului, Daniel Cadariu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata