„Dacă vom continua aşa, pentru unii copii Moşul va purta halat, mască şi stetoscop!” Cunoscut medic, apel îngrijorător către părinți!

0

Un medic de familie a făcut recent un apel îngrijorător către părinți și profesori, în plin val al virozelor, spunând că este mai bine ca cei mici să rămână acasă decât să participe la diferite serbări de sfârșit de an. Medicul a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că este importantă protejarea copiilor în această perioadă plină de viruşi, în caz contrar, este posibil ca „pentru unii copii, Moşu’, în loc de costumul roşu, barbă şi tolbă să poarte halat, mască şi stetoscop iar „cadourile”  să fie sub formă de siropuri, spray-uri şi recomandări.”

„Dacă continuăm tot aşa, pentru unii copii, Moşu’, în loc de costumul roşu, barbă şi tolbă va purta halat, mască şi stetoscop iar „cadourile” vor fi sub formă de siropuri, spray-uri şi recomandări.

Otita cronică, rinita cronică, adenoidita cronică, amigdalita cronică, sinuzita cronică sau astmul la copii, sunt toate boli de lungă durată care le afectează starea de bine, somnul, performanţa şcolară, activitatea fizică etc. calitatea vieţii în general, datorate în principal multiplelor episoade infecţioase severe (excluzându-i pe cei cu alergii dovedite) la care sunt expuşi cei mici din fragedă pruncie, încurajaţi cu nonşalanţă de către promotorii sloganului «aşa se imunizează copiii».

Văd că sunt presiuni din ce în ce mai mari pentru participarea la serbări indiferent de starea copilului. Oamenii vor să se tragă în chip şi să posteze poze, unităţile de învăţământ asemenea mai ales în situaţiile când au şi invitaţi „speciali”. La ce vor duce toate acestea? Copiii deja bolnavi au şansa de a se îmbolnăvi mai tare achiziţionând alte tulpini virale iar cei sănătoşi de a se îmbolnăvi de la cei bolnavi iar de sărbători….”, a transmis recent, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata