Datele tale personale sunt sigure pe Facebook? Meta – amendă record!

0

Datele tale personale sunt sigure pe Facebook? Meta – amendă record! Meta, compania care deține Facebook, Instagram și Whatsapp, a fost amendată cu o sumă record după ce a încălcat reglemetările privind protecția datelor personale. Conform informațiilor furnizate de DPA și Reuters, Comisia pentru protecția datelor din Irlanda (DPC) a impus o amendă record de 1,2 miliarde de euro (1,29 miliarde de dolari). În schimb, conducerea colosului renumitei multinaționale conduse de Mark Zuchenberg va constesta decizia.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: URȘII AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN GOSPODĂRII! ANIMALE OMORÂTE ȘI CURȚI DISTRUSE!
Sancţiunea DPC pentru transferul continuu de date personale depăşeşte precedenta amendă record din UE, de 746 milioane de euro, impusă de Luxemburg gigantului american Amazon pentru încălcarea dreptului la viaţa privată.
Într-un comunicat, Meta a informat că va contesta decizia în instanţă, inclusiv „amenda nejustificată şi inutilă”.

Luna trecută, Meta şi-a exprimat speranţa că un nou pact, care să faciliteze transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către Statele Unite, va fi implementat deplin, înainte de a trebui să suspende transferurile. Oficialii au spus că noul cadrul privind protecţia datelor, convenit de UE şi SUA în martie 2022, ar putea fi finalizat până în iulie, dar Meta a avertizat că ar putea să nu fie gata la timp.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata