De când este anchetat de procurorii DNA, un fost consilier local şi-a descoperit veleităţile scriitoriceşti

Marinică Fologea şi-a făcut debutul scriitoricesc la data de 14 ianuarie 2017, când a lansat prima carte „MI-LA şi SI-LA, La Marina Călăreaţă”. Cea de-a doua carte a lansat-o de ziua lui, cu mare fast la un restaurant din Câmpulung.

Cartea este o frescă în miniatură a epocii de aur pentru Muscel. Marinică Fologea a fost secretar UTC la Aro Câmpulung. A făcut greva foamei pentru drepturile angajaţilor uzinei.

Lansarea celui de-al treilea volum a avut loc la data de 25 ianuarie 2018 din MI-LA și SI-LA – OGLINZILE sub semnătura lui Marinica Fologea. Autorul a anunţat că urmează şi volumul Flori din cioburi colorate…

Marinică Fologea, fost consilier local din partea PRM la primăria Câmpulung, angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia a fost condamnat la un an şi 11 luni închisoare cu suspendare şi amendă în cuantum de 3.000 lei pentru că a închis ochii la ilegalitățile săvârște pe marginea unui proiect cu fonduri europene.

Faptele anchetate de procurorii DNA au avut loc în anul 2010, când Mihai Baciu, om de afaceri din București (condamnat și el la 2 ani şi 4 luni închisoare, tot cu suspendare, în același dosar) a început derularea proiectului „Agrafa tipăreşte“. Este vorba de accesarea unor fonduri nerambursabile pentru achiziţionarea unor utilaje de tipărire care ar fi urmat să fie instalate în Argeş. Eexpertul l ADR Sud – Muntenia,  Marinică Fologea, fost consilier de la C-lung, era cel care trebuia  să verifice documentele depuse penteru accesarea  finanțării, și să constate instalarea lor  în teren, respectiv stadiul lucrărilor. Numai că utilajele nu au ajuns niciodată în Argeș, după cum au constatat mai târziu procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, sub acuzaţia de fals, uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale, iar procesul de fond s-a încheiat la mai bine de un an distanță.

Iată cum sună decizia dată de Tribubnalul Argeș ce a fost atacată cu apel de avocatul lui Marinică Fologea:

“Respinge cererile formulate de inculpaţii BACIU MIHAI şi FOLOGEA MARINICĂ de schimbare a încadrării juridice a faptelor, din infracţiunile prev. de art. 18/1 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal şi art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 18/1 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 18/4 din Legea 78/2000 (…) În baza art. 38,39 Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul BACIU MIHAI să o execute pe cea mai grea, la care se adaugă un spor de 10 luni, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 2 luni închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal. În baza art. 321 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul FOLOGEA MARINICĂ,la trei pedepse a câte 1 an închisoare fiecare. În baza art. 323 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la trei pedepse a câte 3 luni închisoare fiecare. În baza art. 48 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 322 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la trei pedepse a câte 180 zile amendă, fiecare, în cuantum de câte 10 lei/zi amendă. În baza art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. e Cod penal, contopeşte cele şase pedepse cu închisoarea aplicate şi dispune ca inculpatul FOLOGEA MARINICĂ să o execute pe cea mai grea de 1 an închisoare, la care se adaugă un spor de 11 luni şi cele trei pedepse cu zile amendă şi dispune să o execute pe cea mai grea, de 180 zile amendă, la care adaugă un spor de 120 zile amendă, urmând să execute în total pedeapsa rezultantă de 1 an şi 11 luni închisoare şi 300 zile amendă, în cuantum total de 3000 lei. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a pedepselor cu închisoarea aplicate celor doi inculpaţi, pe un termen de 2,6 ani, iar în ceea ce priveşte pedeapsa cu amenda aplicată inculpatului FOLOGEA MARINICĂ, aceasta se execută, potrivit disp. art. 91 alin. 2 Cod penal (…)”.

Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 600 mii de lei. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este parte civilă în dosar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.