De ce Șefăneștiul nu are transport metropolitan? Nicolae Velcea: „Nu mai puteam face contract cu altă firmă să facă transport public!”

0

Autobuzele Publitrans ar fi putut intra pe trei trasee în Ștefănești, dar administrția locală a vrut cinci trasee și a refuzat aderarea la ADI Transport a spus primarul Nicolae Velcea. Edilul orașului Brătianilro a declarat în această dimineață că au fost anunțati printr-o adresă încă din luna martie a acestui an că pot fi înființate cele trei trasee, dar au optat pentru a merge în continuare cu trei firme private care să asigure transportul local.

„Prin imposibilitatea de a prelua cele cinci trasee, am rămas prin afară. Încă din luna martie am discutat în Consiliul Local despre acest transport interjudețean. Noi am primit un document în luna martie în care ne spunea dacă dorim să aderăm. Cum aș fi putut să iau trei trasee și două să le las descoperite? Mai mult, nu mai puteam face contract cu altă firmă să facă transport public pentru celelalte două. Noi funcționăm cu trei firme de transport local. Există legea unde am fost coinițiator în perioada în care deputat împreună cu dl senator Marin Gheorghe. Normele au apărut anul trecut. Suntem în 2022 și nu este definitivată.

 Noi o să optăm în continuare pentru acest transport metropolitan, dar Consiliul Județean poate să facă un contract mai mic. Adică să nu fie cum prevede legea, adică de maxim șase ani. Nu putem să rămânem pe din afară” a declarat Nicolae Velcea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata