De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun? „Se vede carnea crescută în bătătură…”

Petre Daea, ministrul Agriculturii, îi îndeamnă pe români să cumpere carne de porc pentru Sărbătorile de la Iarnă de la producătorii locali. Demnitarul a spuys în cadrul unei emisiuni de la o televiziune centrală că el își cumpără porcul în fiecare an de la aceeași persoană, dar a lansat și un apel pentru ca oamenii să facp analizele necesare după sacrificarea porcului pentru a nu avea probleme.
„Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri”, îndeamnă Petre Daea. Întrebat de unde își cumpără porcul de Crăciun, Daea a spus: „De la acel coleg, prieten am luat în fiecare an, așa încât să sărbătoresc și eu Crăciunul. Iau un porc în jur de 100 de kg, că acolo e greutatea de sacrificare. Îl voi sacrifica la prietenul meu, astfel încât să gust și eu Crăciunul”. „Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare.Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a mai spus ministrul Agriculturii.