Decizie crucială pentru podul de la Căteasca! Va fi redeschisă circulația rutieră?

0

Circulația rutieră ar putea fi deschisă pe podul de la Căteasca în perioada următoare după ce administrația județeană va demara o serie de investiții pentru reabilitarea acestuia și creșterea gradului de siguranță a traficului. În urma raportului de expertiză a investiției inaugurate în 2010, s-a descoperit că albia râului a coborât cu șapte metri în ultimii 13 ani, iar malul stâng s-a prăbușit din cauza lipsei de intervenție.

„Din Raportul de expertiză tehnică nr.11.1/10.11.2021 privind starea tehnică a podului amplasat pe DJ 703B la km 84+723 în comuna Căteasca, județul Argeș reiese că talvegul albiei a coborât cu cca 7,00 m față de anul 2010, când a fost construit podul. La culeea Leordeni eroziunea malului stâng a condus la prăbușirea acestuia și la apropierea acestuia de elevația culeei la cca 2,00 m, din cei 20,00 m cât erau inițial în anul 2010. La pila dinspre Leordeni piloții sunt descoperiți pe o înălțime ce variază între 0,50 m în aval și 2,00 m în amonte, iar radierul pilei este descoperit pe toată înălțimea ( 3,00 m), conform aceluiași Raport de expertiză tehnică” se arată în proiectul de hotărâre.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! ȘAPTE NOI LINII PUBLITRANS ÎNFIINȚATE ANUL ACESTA! AFLĂ UNDE!

Astfel, în urma constatărilor făcute de experți, se propune, în primă fază, luarea de măsuri de stabilizare a malurilor și a albiei râului pe care îl traversează podul de la Căteasca. Ulterior, Consiliul Județean Argeș va putea începe și lucrările propriu zise de reabilitare a podului.

„Concluzia expertului tehnic a fost aceea ca podul se încadrează în clasa V de stare tehnică – critică. Expertiza recomandă ca înainte de începerea lucrărilor de reparații la pod să se ia măsuri de stabilizare a malurilor și a talvegului în zona podului, lucrări care vor asigura o protecție a podului pe o durată de maxim 5-7 ani.  Execuția obiectivului de investiții va asigura condiții tehnice minime pentru efectuarea reparațiilor podului, astfel încât acesta să devină funcțional în cât mai scurt timp, eliminânduse asfel inconvenientele generate de restricționarea totală a circulației” se mai arată în proiect.

Vă reamintim faptul că în urma expertizelor, în luna mai 2022 s-a luat decizia de închidere totală a circulației pe podul de la Căteasca.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata