Decizie de ultim moment! Se închid școlile la iarnă? Anunțul ministrului Cîmpeanu!

0

Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați ieri, la București, de către ministrul Educației pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Concret, ministrul Cîmpeanu le-a spus inspectorilor ce au de făcut și dacă școlile se închid sau nu pe perioada sezonului rece datorită prețurilor la energie electrică și gaze.

 „Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat, ieri, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”, a anunțat ministrul Cîmpeanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata