Decizie de ultimă oră! Salariile angajaților-la vedere! Noi obligații pentru angajatori!

0

Decizie de ultimă oră! Salariile angajaților-la vedere! Noi obligații pentru angajatori! Parlamentul European a votat recent o nouă directivă care vizează salariile angajaților. Concret, s-a decis ca salariile să nu mai fi secrete, iar angajatorii să ia măsuri la diferențe mai mari de 5% între bărbați și femei.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! COPIL SPULBERAT PE TRECEREA DE PIETONI DE O ȘOFERIȚĂ CU BOLID DE LUX! A FUGIT DE LA LOCUL ACCIDENTULUI!

Potrivit noii directive, angajatorii vor trebui să divulge angajaților informații utile pentru a compara salariile și a expune diferențe de remunerare între femei și bărbați. Salariul secret va fi interzis, căci nu ar trebui să existe clauze contractuale care să împiedice lucrătorii să își divulge remunerația sau să solicite informații despre aceeași categorie sau alte categorii de remunerare a lucrătorilor, precizează sursa citată.

Anunțurile de posturi vacante și titlurile posturilor vor trebui să fie și ele neutre din punctul de vedere al genului, iar procesele de recrutare să se desfășoare într-un mod nediscriminatoriu. Atunci când raportarea remunerațiilor indică o diferență de remunerare între femei și bărbați de cel puțin 5%, angajatorii vor trebui să evalueze salariile împreună cu reprezentanții lucrătorilor lor.

Drepturi în premieră

Pentru prima dată, discriminarea multiplă și drepturile persoanelor non-binare au fost incluse în domeniul de aplicare al noilor norme, potrivit actului normativ aprobat de Parlamentul European. Ca să intre în vigoare Directiva, Consiliul va trebui să aprobe oficial acordul înainte ca textul să fie semnat și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Noile reguli vor intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea lor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata