Decizie majoră! Ce se întâmplă cu plafonarea plăților chash?

0

Decizie majoră! Ce se întâmplă cu plafonarea plăților chash?

După lungi discuții și controverse, după ce au căzut de accord în coaliție, Guvernul vine cu un anunț de ultimă oră. Renunță la plafoanele pentru plățile chash, păstrând doar două excepţii care se vor aplica firmelor.

CITEȘTE ȘI: CÂND VA FI FINALIZATĂ REABILITAREA MUZEULUI JUDEȚEAN ARGEȘ ȘI A GALERIEI DE ARTĂ?

Premierul Marcel Ciolacu a spus că s-a gândit să le modifice, rămânând două excepții, una privind numeralul pe care îl pot avea micile întreprinderi sau micii comercianți în casa de marcat, însemnând 50.000 de lei, aceasta rămâne ca acum în lege, și la fel, rămâne și limita de 1.000 de lei pentru plăți în avans cu bani cash, tot la micii comercianți.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai anunțat că după discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții băncilor din România, acestea au decis că nu majorează comisioanele pentru tranzacțiile de bani în numerar, fie că este vorba de depuneri la ghișeele băncilor sau de retrageri de numerar.

Totuși, premierul a avut un mesaj foarte clar pentru evazioniști: „Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”  a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata