Decizie pentru milioane de români! De când intră în vigoare impozitul zero pe salariul minim

0

Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate în următorii ani, susține Anca Dragu, președintele Senatului României.

„Impoztul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit.

Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale.”, a spus președintele Senatului.

Și Ministrul Economiei susține măsura impozitului zero pe salariul minim

În urmă cu câteva săptămâni, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, declara că  impozitul zero pe salariul minim poate fi aplicat în următorii doi ani și este o măsură ideală pentru combaterea sărăciei.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorință politică să o facem.”

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata