Decizie șocantă! Interzis în școală pentru acești elevi!

0

Decizie șocantă! Interzis în școală pentru acești elevi!

O decizie șocantă a fost adoptată recent într-o școală din România. Potrivit hotărârii luate de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, elevelor cu dizabilități li s-a interzis să vină la ore în timpul menstruației.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ! ZECI DE GRĂDINIȚE PRIVATE CONTROLATE LA SÂNGE! CE NEREGULI AU FOST DESCOPERITE?

Conducerea școlii se apără și spune că părinții elevelor în cauză sunt de acord cu hotărârea luată. Decizia șocantă a fost luată recent la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Oradea și vizează 23 de eleve dintr-un total de 338 de școlari cu dizabilități.

„A fost o decizie luată în urma consultării unor grupuri de părinți și a cadrelor didactice. Totul a pornit de la o situație particulară în care o elevă cu deficiență severă care poartă scutec în permanență. Nu am avut nici măcar o reclamație de la părinți. Dimpotrivă, ei sunt foarte mulțumiți de ceea ce se întâmplă și de procesul educativ de la noi din scoală.”, susține directoarea Lăcrămioara Șipoș.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a aflat despre decizie și a intervenit pentru revocarea acesteia.

„Am aflat de existența unei hotărâri a școlii Orizont, care îngrădea dreptul la educație. Am luat legătura cu direcțiunea școlii și le-am cerut să revoce hotărârea, pentru că încalcă un principiu constituțional.”, a declarat Horea Abrudan, inspector general al ISJ BIHOR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata