Deputat Adrian Miuțescu: „La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din întreaga lume!”

0
Deputat Adrian Miuțescu: „La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din întreaga lume!”
 „Astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române, limba care ne definește cultural și spiritual, ne unește ca români indiferent de țara în care trăim și ne afirmă identitatea. Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului și a făcut posibilă construirea unei națiuni române, fiind temelia pe care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918. Limba română a comunicat întotdeauna cel mai bine speranțele care au animat sentimentele poporului nostru.
Statul român are datoria de a încuraja și susține cu măsuri concrete educația în limba română în Diaspora, pentru a permite fiecărui cetățean să își educe copiii în spiritul culturii românești.
Le suntem recunoscători celor care păstrează identitatea națională dincolo de granițe, familiilor de români care își învață copiii limba maternă vorbind-o în căminul lor, și cadrelor didactice care predau în alte țări limba, cultura și civilizația românească. Prin educarea fiecărei noi generații de români arătăm respectul cuvenit atât limbii române, cât și eforturilor din trecut ale unor generații întregi de pedagogi, scriitori și educatori.
La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din întreaga lume!”, este mesajul transmis de deputatul Adrian Miuțescu.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata