DEPUTATUL ADRIAN MIUȚESCU: “COALIȚIA PSD-PNL IMPUNE TAXE MAI MARI PENTRU TRANSPORTATORI ȘI POSESORII DE MAȘINI!”

0

DEPUTATUL ADRIAN MIUȚESCU: “COALIȚIA PSD-PNL IMPUNE TAXE MAI MARI PENTRU TRANSPORTATORI ȘI POSESORII DE MAȘINI!”

Coaliția PSD-PNL propune noi biruri pentru transportatori, dar și pentru deținătorii de autoturisme. Și asta deoarece miercuri, în Camera Deputaților, a fost suspus votului PLx nr. 456/2023- Proiect de Lege privind aplicarea unor tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Veștile proaste pentru transportatori le-a dat chiar un argeșean, care se laudă că este liberal, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.
Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a explicat de ce colegii din partid s-au abțșinut la vot.

“Conform proiectului, de la 1 ianuarie 2026, rovigneta obișnuită se va aplica în funcție de categoria autoturismului, dar și în funcție de la clasa de emisii poluante (norma Euro). În proiectul de lege se spune că tarifele vor fi stabilite prin ordinul ministrului Transporturilor. Suntem convinși că Guvernul PSD-PNL va taxa, în continuare, sărăcia, prin impunerea normei Euro a mașinii ca și criteriu. În baza principiului “poluatorul plătește”, românii vor fi jecmăniți, așa cum a fost și în cazul taxei de poluare.

Tot din 1 ianuarie 2026 se va aplica TollRo- un sistem electronic de tarifare rutieră, pentru vehiculele de marfă, de peste 3,5 tone, care va ține cont inclusiv de distanța parcursă pe drumurile și autostrăzile naționale. Aceasta este practic o taxă în plus, față de rovignetă, care se va aplica transportatorilor. Aceștia au amenințat deja cu proteste, potrivit simulărilor CNAIR taxa de drum pentru camioane urmând să crească de aproximativ cinci ori!

În aceste condiții, am luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaților și am spus clar că noi, cei din Forța Dreptei, nu susținem astfel de creșteri de taxe și ne-am abținut la vot”– a declarat Adrian Miuțescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata