Deputatul Adrian Miuțescu: “Conducerea ANRE, decisă pe repede înainte!”

0

Deputatul Adrian Miuțescu: “Conducerea ANRE, decisă pe repede înainte!” După scumpiri fără precedent în domeniul energiei și după ce România, ca și întreaga Europă, s-a confruntat cu o criză energetică de proporții, coaliția aflată la guvernare vrea să dea credit în continuare, la vârful ANRE, oamenilor de partid. Astfel, astăzi va fi decisă, pe repede înainte, noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, printr-o ședință anunțată în pripă, cu candidaturi depuse în ultimul moment. Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, consideră că procedura nu este deloc transparentă și nu dă șansa unei selecții reale și unei dezbateri corecte.

“Începând cu ora 14:00 va avea loc ședința comună a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale a Senatului şi Comisiei economică, industrii şi servicii a Senatului pentru audierea și nominalizarea candidaţilor care urmează să fie numiți în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Acest punct nu apare pe ordinea de zi a Comisiei de industrii și servicii a Camerei Deputaților, din care fac parte. De asemenea, nu am putut studia CV-urile celor care își doresc să conducă o instituție atât de importantă, ca ANRE. Depunerea candidaturilor pentru funcțiile de preşedinte, vicepreşedinte și 2 membri ANRE au fost permise până azi la ora 12:00, iar de la ora 14:00, vor avea loc audierile.

Noi, deputații Forța Dreptei, condamnăm ferm această modalitate de lucru a majorității PSD-PNL-UDMR, care împarte sinecuri, în detrimentul românilor ce așteptau soluții reale la criza energetică pe care o traversăm”- a declarat Adrian Miuțescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata