Deputatul Adrian Miuțescu, la votul pentru legea offshore: “Am votat-o, deși este incompletă și a venit târziu”

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților în cadrul dezbaterilor pe legea offshore. Legea a fost votată de 248 dintre deputații prezenți, 34 fiind împotrivă. Camera Deputaților este cameră decizională. Deputații Forța Dreptei au votat toți pentru legea offshore și pentru independența energetică a României.

“Noi, deputații Forța Dreptei, am votat pentru acest proiect, chiar dacă este incomplet și vine prea târziu. La ora actuală, în Marea Neagră sunt 3 perimetre: Midia, Trident și Neptun. Este important să fie exploatate și să beneficiem de ele. Pentru perimetrul Trident, licența s-a obținut în 2010, iar în 2018 exploatările au fost blocate prin legea Dragnea. Ar mai fi 6 perimetre pentru care nu există licențe.

Din păcate, această lege nu garantează că vom putea exploata gazele din Marea Neagră în următorii ani. De ce? Pentru că Lukoil nu are niciun interes să exploateze perimetrul Trident, iar în perimetrul Neptun OMV și-a propus să poată exploata din 2026. Singurul perimetru de unde se vor putea scoate gaze este Midia, unde compania petrolieră americană Black Sea Oil&Gas (BSOG) este operator şi principalul concesionar.

Noi am propus un amendament prin care statul să folosească taxele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore și onshore de adâncime pentru repunerea pe picioare a petrochimiei românești și finanțarea costurilor de branșare ale consumatorilor la rețelele de distribuție a gazelor naturale”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu în plenul Camerei Deputaților.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.