Deputatul Adrian Miuțescu: “Ministrului Virgil Popescu i s-a urcat funcția la cap!”

0

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a vorbit la Antena 3 Pitești despre scumpirile record din domeniul energiei și plafonarea prețurilor aprobată de Guvern. Deputatul argeșean l-a criticat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe care spune că îl cunoaște de 20 de ani.

“Propunerile noastre nu au fost luate însă în seamă de Guvern (…) Nu mai pot avea un dialog cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, i s-a urcat rău de tot la cap funcția. Îl cunosc de 20 de ani, pe când el era secretar de stat, venind din Mehedinți, iar eu eram deputat. Între timp nu te mai poți înțelege cu el, a luat-o un pic razna. De obicei nu vine la ședințele comisiilor din Camera Deputaților. De exemplu, la ultima ședință a comisiei pentru industrii și servicii, din care fac parte, nu a venit, deși s-au discutat proiecte importante din domeniul energiei.
Am înțeles de ce nu au luat în calcul propunerile noastre, e o chestiune politică, dar iată că din cauza asta suferim cu toții. Vă amintesc propunerile parlamentarilor Forța Dreptei în domeniul energiei, care ar fi dus la facturi mai suportabile pentru toți românii:

  • reducerea prețurilor la energie prin reducerea TVA și a accizelor la energie și carburanți;
  • suspendarea imediată pentru o perioadă de 12 a luni și eliminarea treptată a certificatelor verzi
  • suspendarea imediată și eliminarea bonusului de cogenerare;
  • reducerea cu 50% a accizei la carburanți, pentru o periaodă determinată;
  • extinderea măsurilor de compensare pentru consumatorii vulnerabili”– a declarat Adrian Miuțescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata