Deputatul Adrian Miuțescu – proiect de scutire a primăriilor de cheltuieli semnificative!

Parlamentarii Forța Dreptei au depus la Senat un proiect de lege privind scutirea unităților administrativ-teritoriale de la plata unor taxe și tarife pentru proiecte de interes public. Printre inițiatori este și deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei. Legea ar scuti Primăriile de cheltuieli importante și ar accelera punerea în practică a proiectelor de infrastructură de care au nevoie comunitățile locale. Senatorul Ion Iordache, președinte Forța Dreptei Gorj, a solicitat Senatului dezbaterea și supunerea la vot a propunerii legislative în procedură de urgență.

Proiectul de lege instituie mecanismul de scutire de la plata unor taxe şi tarife a unităţilor administrativ-teritoriale, întreprinderilor publice, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi regiunilor de dezvoltare, care au ca obiectiv realizarea de proiecte de interes public din fonduri europene şi/sau fonduri naţionale publice sau private în valoare de peste 100.000 lei.

Potrivit expunerii de motive a inițiatorilor, majoritatea unităţilor administrativ teritoriale se confruntă cu probleme financiare grave, care duc deseori la lipsa fondurilor necesare pentru întocmirea documentaţiei pentru proiectele de interes public. Din datele colectate de iniţiatori de la diferite unităţi administrativ- teritoriale, rezultă că, în medie, pentru un proiect de interes public în valoare de un milion de euro tarifele pentru autorizaţii și avize însumează aproximativ 5.000 euro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.