Deputatul Mircea Drăghici: „România are nevoie de o hartă a sărăciei”

La iniţiativa Chestorului Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mircea Drăghici, şi a ministrului Fondurilor Europene, senatorul PSD Eugen Teodorovici s-a desfăşurat astăzi la Parlament „Dezbaterea privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltarii comunităţilor sărace din Romnia.

Deputatul a anunţat că proiectul de lege privind realizarea unei hărţi a zonelor sărace din România a fost bine primit, iar reprezentanţii ONG-urilor şi a mai multor instituţii prezenţi la dezbaterea de astazi şi-au exprimat sprijinul pentru implementarea acestuia.

„Discuţia de astăzi a fost un prim pas dintr-un demers aflat în plin proces legislativ şi sunt convins că vom continua să colaborăm pentru a perfecţiona propunerea legislativă privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltării comunităţilor sărace din România. Într-o prima etapă, proiectul prevede constituirea unui grup de lucru interinstituţional coordonat de SGG, care să coreleze prevederile legislative care fac referire la definirea comunitătilor sărace şi a grupurilor vulnerabile. România are nevoie de o hartă a sărăciei bazată pe o matrice de indicatori utilizaţi de  Comisia Europeană. De asemenea, studiile au arătat că problema resursei umane corespunzator calificate pentru scrierea şi implementarea proiectelor europene în comunităţile sărace, cât şi cofinanţarea sunt impedimente majore în atragerea fondurilor structurale. Astfel, proiectul legislativ prevede ca la nivelul Guvernului să existe un fond de cofinanţare a asistenţei financiare nerambursabile pentru comunitatile sărace. Totodată, sunt de parere că partea de cofinanţare ar putea fi acoperită şi prin munca cetăţenilor care beneficiază de aceste proiecte”, a afirmat Mircea Draghici.

Alături de deputatul argeşean şi de ministrul Eugen Teodorovici în calitate de senator, proiectul de lege mai este semnat şi de liderii de grup ai PSD şi PNL din Senat, Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti, de liderul de grup PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu şi de deputatul PNL Andrei Gerea. Iniţiativa a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru administraţie publică din Senatul României, pasul următor fiind votul în plen, iar mai apoi transmiterea propunerii pentru dezbatere şi aprobare la comisiile din Camera Deputaţilor, drept cameră decizională.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.