Deputatul Remus Mihalcea susține salarizarea diferențiată în Sănătate!

0

Dr. Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș, susține că o lege a salarizării diferențiate a medicilor este mai mult decât necesară în România. Lider al tineretului pesedist argeșean, doctorul Mihalcea are o viziune modernă asupra sistemului de sănătate. Acesta afirmă că, actualul sistem de salarizare a medicilor este total incorect deoarece, doctori care au aceeași specializare dar fac intervenții și consultații diferite, primesc aceeași remunerație. Deputatul argeșean a mai subliniat că, un medic cardiolog, de exemplu, care face și intervenții chirurgicale, nu poate fi plătit cu același salariu ca un coleg de-al său de la aceeași specialitate, dar care nu face operații.

Schimbarea sistemului de codificare respectiv de plată a cazurilor internate și respectiv externate din spitale este unul dintre proiectele la care lucrează deputatul argeșean. Despre ce este vorba mai exact a explicat dr. Remus Mihalcea în emisiunea „Doar Vorbe” de la SuperTV.

 „Fiecare pacient, când iese din spital, are un anumit punctaj. În funcție de acest punctaj, fișa este decontată de CAS, respectiv aducem bani spitalului. Noi avem un sistem învechit, a fost implementat în urmă cu peste 20 de ani după sistemul australian și adaptat în România. Vedem acum că nu mai face față. Sunt specialități și intervenții medicale foarte dificile dar care sunt codificate foarte slab la decontare. Acesta este motivul pentru care, același tip de operație, la privat este mult mai scumpă, câteva mii de euro, iar la spitalele de stat, același tip de intervenție este decontată cu 2500 lei.” 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata