Descinderi la Protecția Copilului și într-un spital! Ce vizează anchetatorii argeșeni?

0

Sediile unor instituții publice, al unui ONG  și al unui cabinet medical dintr-un spital au fost luate cu asalt de judiciariști încă de la primele ore ale dimineții. Zeci de persoane, printre care și cadre medicale și reprezentanți ai comisiei care stabilește încadrarea într-un grad de handicap, au fost conduse la audieri. Din primele informații, se pare că aceștia sunt acuzați săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la obținerea certificatelor de încadrare în grad de handicap. Una dintre instituțiile vizate de anchetă este DGASPC Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: BĂRBAT SPULBERAT DE O MAȘINĂ DE POMPIERI PE TRECEREA DE PIETONI. A MURIT PE LOC!

„În cursul zilei de astăzi, 30 august, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Sibiu și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 14 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care două se efectuează la sediul unor instituții publice, o alta la sediul unui ONG, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, referitoare la obținerea certificatelor de încadrare în grad de handicap.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, precizează DGA.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata