Detalii cutremurătoare din viața judecătorului Apostol! Cum a ajuns la închisoare?

0

Viața judecătorului Gabriel Apostol a fost presărată de scandaluri, despresii și retrogradări, motive pentru care magistratul a fost nevoit să se trateze pentru probleme psihice. Acesta a ajuns prntru prima dată în atenția opiniei publice în anul 2013 când a provocat un scandal cu doi polițiști într-o benzinărie la kilometrul 80 al autostrăzii Pitești – București, iar două săptămâni mai târziu a luat un angajat al unui depozit de bricolaje pe capota mașinii. Ulterior a fost suspendat din magistratură și în ultimii ani de viață a lucrat la Penitenciarul Mioveni. 

Scandal cu polițiștii în benzinăria Mol de pe A1

Primul incident care l-a adus în atenția Consiliului Superior al Magistraturii s-a derulat în octombrie 2013. Judecătorul Apostol, pe acea vreme șef al Secției Penale a Judecătoriei Pitești, era cu fiica sa la benzinăria Mol de pe A1, iar când a observat un echipaj de poliția i-a făcut pe agenți milițieni. Oamenii legii, vizibil iritați de atitudinea magistratului, i-au cerut să se legitimeze. Acesta a refuzat și a continuat cu atitudinea ostilă. A fost încătușat, însă acest lucru nu l-a calmat și a continuat cu amenințările la adresa agenților, ba chiar, le-a promis că îi va da afară din Poliție. La aceste scene a fost de față și fiica sa de numai 7 ani la vremea respectivă.

Ulterior, judecătorul Apostol a ieșit în spațiul pîublic și a spus că totul a pornit de la glumă inspirată din celebrele filme BD când i-a spus fetiței sale „Miliția”, iar ulterior a fost încătușat și bătut de către cei doi agenți. După acest episod, Inspecția Judiciară a deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Angajat al unui magazin de bircolaj luat pe capotă de magistrat

Nu au trecut bine două săptămâni de la incidentul cu oamenii legii de pe A1, iar judecătorul Gabriel Apostol s-a luat la ceartă cu angajații unui magazin de bricolaj de lângă Pitești, iar cand a plecat a luat pe capotă un agent de securitate. Potrivit relatărilor din presă de la acea vreme, Apostol a mers să închirieze o remorcă, iar când nu a fost lăsat să intre în fața altor clienți a devenit recalcitrant și a înjurat angajații. După ce a fost scos afară din magazin, acesta a continat tămbălăul cu toate că salariații încercau să discute cu el pentru a găsi o soluție pentru ca magistratul să își rezolve problema cu care venise.

După o serie de injurii, acesta s-a urcat în mașinp, a demarat și a luat pe capotă un agent de securitate care venise să aplaneze scandalul. După eveniment, angentul de securitate a depus plângere penală împotriva judecătorului Apostol, iar cazul a ajuns pe masa procurorilor.

Suspendat timp de doi ani din magistratură

După cele două scandaluri, judecătorul Gabriel Apostol a fost suspendat în 2014 din magistratură, motiv pentru care a fost nevoit să plece și din frunte a Secției Penale a Judecătoriei Pitești. Acesta a stat pe bară timp de doi ani, până în februarie 2016, când i-a expirat suspendarea.

Pentru o perioadă scurtă, acesta s-a întors la Judecătoria Pitești, iar din 2017 a fost detașat la Penitenciarul Mioveni, unde judeca liberările condiționate ale deținuților.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata