Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATA origine a AVERII lui Cristian Boureanu

Fostul deputat Cristian Boureanu va fi eliberat, vineri, după două luni petrecute în arest preventiv, el fiind acuzat de ultraj în urma lovirii unui polițist.

Însuși fostul general de Securitate, Ion Mihai Pacepa, a oferit indicii despre aceasta. Originea averii fostului deputat Cristian Boureanu, aflat acum în arest pentru agresiune asupra unui poliţist, ar putea fi un zăcământ de aur dintr-o ţară africană descoperit chiar de părinţii săi, în vremea regimului Ceaușescu, informează romaniatv.net.

Puțini știu că Boureanu s-a născut la Lusaka, capitala Zambiei, la 15 decembrie 1972. Acest lucru a fost posibil deoarece în acei ani Nicolae Ceauşescu promova o economie expansivă, iar părinţii lui Boureanu, de profesie geologi, au primit două posturi în Zambia, urmând să se implice într-un proiect care urma sa aducă României foarte mulţi bani.

În acea perioadă, un important zăcământ de aur a fost descoperit în urma unor prospecţiuni făcute de statul român în Zambia, iar ţara noastră urma să obţină un procent de 50% din cantitatea extrasă.

Despre acest proiect al statului comunist român a povestit în trecut şi generalul Ion Mihai Pacepa: „În anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un împrumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu pentru a cumpăra tractoare. Multe dintre acestea nu au funcţionat. Banii urma să-i plătească în aur, de la prospecţiunile pe care le făcea statul român, care avea 50% din extragere. Aşa că timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securităţii”.

Boureanu a ajuns să îşi vadă ţara natală, România, abia la vârsta de 12 ani. Împreună cu părinţii, el s-a întors în România în 1984. În ciuda acestor informații, Cristian Boureanu susține că și-a construit singur averea.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.