Deținut evadat din pușcărie! Autoritățile în alertă!

0

Este alertă la Penitenciarul Jilava după ce un deținut aflat în permisie nu s-a mai întors la ora stabilită! Din primele informații, bărbatul condamnat la patru ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, ar fi obținut permisia pentru bună purtare, dar când ar fi trebuit să revină acesta a avut alte planuri. Astfel, acesta este căutat în aceste momente de polițiști, jandarmi și au fost demarate procedurile pentru capturarea acestuia.

„Vă informăm că miercuri, 21.12.2022, la ora 18.00, s-a constatat că deținutul PANCIȘ (fost ROTARU) GABRIEL ALEXANDRU, în vârstă de 31 de ani, condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, nu s-a întors din permisiunea ieșirii din penitenciar la ora stabilită. Facem precizarea că acesta este clasificat la regimul deschis.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului unității, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității, blocarea căilor de acces pe posibilele direcții de deplasare, precum și cooperarea cu Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Menționăm că neprezentarea din permisiunea ieșirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Deținutul are înălțimea de 1, 89 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față ovală, ten măsliniu, păr roșcat ondulat, tatuaje pe ambele brațe vizibile până în zona degetelor, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou gri, hanorac negru, jeans de culoare neagră cu rupturi în zona genunchiului și pantofi sport negri”, a anunțat ANP.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata