Dezvoltator imobiliar și funcționari ai Primăriei Pitești – săltați de mascați!

Dezvoltatorul imobiliar Florian Invest Construct Concept dar și mai mulți funcționari ai Primăriei Pitești au fost duși la audieri în această dimineață în cadrul dosarului care vizează construirea blocului ilegal din zona Tancodrom. Judiciariștii au descins la locuințele afaceriștilor și funcționarilor publici la primele ore ale dimineții pentru probarea acuzațiilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ trei luni, chiar edilul Cristian Gentea este cel care a sesizat ilegalitățile comise de constructor, deplasându-se la fața locului și anunțând Poliția. Mai exact, primarul a constatat faptul că dezvoltatorul Florian Invest Construct Concept nu a respectat autorizația de construire existentă care prevedea construirea unei locuințe familiale ci de faft, construia un bloc. Lucrările au fost sistate, dezvoltatorul fiind obligat de primărie să demoleze ce a construit și sancționat drastic. De asemenea, judiciariștii suspectează funcționarii din Primăria Pitești au recepționat construcția, deși nu ar fi respectat prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

„Astăzi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București.

Citește și: Premieră! Se dărâmă blocul construit ilegal în Pitești! Primarul Gentea-decizie radicală!

Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

Citește și: Premieră! Bloc construit ilegal în Pitești-demolat! Primarul Gentea-măsuri drastice! VIDEO!

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal. Șase  persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri. La activități participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Argeș”  precizează IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.