Dezvoltatorul imobiliar: cum poate atrage clienți pentru vânzarea spațiilor de locuit?

0

Există încă un deficit de locuințe și mulți oameni nu au încă o locuință proprie. Motivele pentru aceasta sunt încă costurile mari de achiziție, incapacitatea de a primi un împrumut sau o situație profesională dificilă. De aceea, multe persoane locuiesc în spații închiriate sau împreună cu părinții. Prin urmare, companiile de dezvoltare și construcții se confruntă cu provocări mari, căci trebuie să își facă în mod constant serviciile mai atractive și să se adapteze așteptărilor pieței.

Cine este dezvoltatorul imobiliar?

Este un antreprenor care investește în construcția de case sau apartamente, spații comerciale, industriale și de birouri, cu intenția de a le vinde sau închiria ulterior.

Oamenii sunt destul de precauți, iar dezvoltatorii, știind acest lucru, acoperă ei înșiși costurile de construcție ale întregului proiect, sperând să obțină profit abia după vânzarea acestuia. Dezvoltatorul își asumă riscuri, dar acest lucru se întâmplă în orice afacere. În acest caz, însă, aici este vorba despre  sume uriașe, de unde și riscul ridicat. Pe de altă parte, activitatea de dezvoltare imobiliară este extrem de profitabilă. Aici se aplică regula că, acolo unde există un risc mare de investiție, atâta timp cât poate fi adusă la un final fericit, poți conta pe profituri cu adevărat uriașe.

Pentru ca o investiție de dezvoltare imobiliară să aducă anumite profituri, trebuie îndeplinite mai multe condiții de bază și multe secundare. Cele mai importante includ:

  • locația adecvată și de preferință cea mai atractivă pentru o investiție viitoare,
  • punerea în funcțiune a designului proiectului și controlul deplin asupra acestuia,
  • supravegherea serviciilor oferite de o firmă de construcții București,
  • contabilitatea și controlul tuturor subcontractanților,
  • contabilizarea completă a proiectului derulat,
  • contact cu clienții,
  • grija față de termenele specificate în contracte,
  • în cazul apartamentelor „ la cheie”, există grijă față de toate detaliile legate de amenajarea camerelor și dotarea acestora,
  • vânzarea sau închirierea de spații gata făcute.

Care este legătura dezvoltatorului cu o firmă de construcții?

Există diverse diferențele între un dezvoltator imobiliar București și o companie de construcții. Ei bine, aceasta din urmă este cel mai adesea un subcontractant pentru dezvoltator. De exemplu, investitorul angajează în proiectul său trei companii de construcții, dintre care una ridică zidurile, a doua execută toate lucrările de finisare, iar a treia este responsabilă de căile de comunicație. Dezvoltatorul își reglează conturile cu fiecare, desigur, economisindu-și munca din partea costurilor de investiție.

Clientul este o garanție a profitului

Companiile serioase de pe piața de dezvoltare imobiliară, dacă vor să rămână în top – trebuie să se străduiască tot timpul pentru clienți. Una dintre modalitățile de a atrage cumpărători ai spațiilor este o locație atractivă. Din păcate – cel mai adesea, locațiile atractive sunt deja dezvoltate sau au limitări foarte mari de construcție, ceea ce poate descuraja efectiv investițiile. De aceea, mulți dezvoltatori se angajează să revitalizeze zonele adiacente pentru a obține aprobarea proiectului de către urbanist. Cel mai adesea, totul este asociat cu construirea infrastructurii rutiere sau dezvoltarea unor zone verzi, precum parcuri ori construirea de locuri de joacă pentru copii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata