Diplomă de Excelență pentru ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu

0

Simona Bucura Oprescu a primit Diploma de Excelență pentru susținerea profesiei de asistent social. Aceasta a subliniat angajamentul Guvernului de a consolida rolul asistenței sociale în România.

CITEȘTE ȘI: CÂND SE SCHIMBĂ ORA DE VARĂ ȘI CÂND SE VA RENUNȚA? CE PROPUNE UE?

Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, doamna ministru a evidențiat importanța empatiei, profesionalismului și vocației în lucrul cu persoanele aflate în situații sociale dificile. Această zi este marcată în fiecare a treia zi de marți din luna martie.

Simona Bucura Oprescu a mai subliniat rolul crucial pe care asistenții sociali și colegii lor îl joacă în sprijinirea comunităților. De asemenea, a evidențiat capacitatea lor de a asista persoanele în depășirea momentelor de criză și de a promova o societate mai incluzivă.

„Asistența socială este o profesie care exprimă cel mai bine umanitatea. Reforma asistenței sociale demarată de MMSS, începând cu anul trecut, aduce noi oportunități. Atât pentru cei care s-au profesionalizat în acest domeniu, cât și pentru cei aflați la început de drum. Este nevoie de asistenți sociali în fiecare din cele peste 3.000 de comune din România, iar în acest sens MMSS derulează în acest an un proiect important, strategic. Vizăm dezvoltarea serviciilor integrate de asistență socială în 2.000 de comunități rurale. Proiectul are o valoare totală de peste 816 milioane de euro. Acesta presupune un sprijin major pentru asistenții sociali și pentru încadrarea de personal nou, precum și pentru administrația publică locală.

Profesionalizarea și dezvoltarea carierei asistenților sociali este o componentă importantă a acestui proiect. De aceea s-au alocat sume de bani pentru fiecare specialist pentru participarea la cursuri de formare continuă în domeniu.

Le mulțumesc asistenților sociali pentru dăruirea cu care își fac meseria! Îmi doresc ca împreună să facem din România o țară mai bună, mai frumoasă și în care fiecare să ne simțim valorizați.”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata